Zwolse workshop locaties

Zwolse workshop locaties

De stad als podium! Tijdens de Lipdub kan dat! Om een mooie Lipdub te maken passen mooie Zwolse workshop locaties. Diverse parken die Zwolle rijk is zijn beschikbaar voor de Lipdub workshop in Zwolle. Kom je met de trein dan is wellicht een locatie bij het station prettig.

Park Eekhout, Doe-park Nooterhof, Park Het Engelse werk, van Nahuysplein, Park Aa-landen, Park de Wezenlanden, Ter Pelkwijkpark, Twistvlietpark, Potgietersingel.

Als groep kan je zelf bepalen welke locatie je het beste past. Het water levert vaak ook mooie vergezichten op. De IJssel, Milligerplas, Wiethemerplas zijn dan ook gewilde locaties.

Parken uitgelicht:

Ter Pelkwijk Park:

Het Park is vernoemd naar de Overijsselse politicus Ter Pelkwijk. Gelegen is het park op de oude Vestingsgordel die Zwolle rijk is.

zwolse workshop locaties 01
Ter Pelkwijk Park
zwolse workshop locaties 02
Ter Pelkwijk Park

Het park bezit tevens een herdenkingsmonument en ligt aan de gracht met prachtige Eikenbomen aan de overkant van het water. Een mooie locatie om te filmen met toffe  vergezichten over de brede gracht.

Het Engelse Werk:

Rond 1700 werd er een verdedigingslinie van aarde en sloten aangebracht. Zo kreeg de stadsmuur rondom de stad Zwolle er een extra verdedigingslinie bij. In de 17de eeuw werd de linie stevig vergroot en werd het gebied Het Nieuwe Werk genoemd.

zwolse workshop locaties 03
Aan de IJssel / Engelse Werk

De verdedigingswerken achter de IJsseldijk kwam omstreeks 1828 in handen van de lokale overheid. De gemeente begon direct met het aanleggen van een wandelgebied. Het park ging vanaf toen Het Engelse Werk gaan heten vanwege de ‘Engels’ ingerichte tuin-park met zijn Engelse landschaps-uitstraling. Verschillende delen van de landvesting zijn nog steeds terug te vinden in en rondom het Park. Erg mooi om te gebruiken met en tijdens een Lipdub in het Engelse Werk. Medio 1870 werd er een grote vijver aangelegd (ontwerp Dirk Wattez) wat een passende uitbreiding werd van het hele park. Aan de zijde van de IJssel ligt sinds de 19de eeuw restaurant ‘de Uitspanning’ waar vroeger een openlucht theater naast zat.

Park Groot Wezenlanden:

Het 5 Mei festivalterrein van Zwolle is het grootste bevreidingsfestival van heel Nederland waar we de bevrijding en onze vrijheid vieren. Het terrein is divers te noemen. Een spannende speeltuin, een Dierentuin, een eiland, een fleurig park, een overkapping(voor als het weer om slaat), een skatepark. Tal van wandelpaden maakt het park super geschikt voor het maken van een Lipdub. Een plek waar je zelf kan kiezen wat je achtergrond wordt tijdens de ‘shoot’. Vrijgezellenfeest Zwolle doet dan ook graag zijn workshops op deze locatie.

zwolse workshop locaties 04
Park Wzenlanden met enorme overkapping
vrijgezellenfeeest Zwolle park wezenlanden
park Wezenlanden

Zwolse workshop locaties

De studio als workshoplocatie:

Onze geluidsstudio is dé binnenlocatie voor al onze workshops. Onze CD workshop, DJ workshop, Djembé workshop en Lipdub workshop kunnen hier weersonafhankelijk worden gegeven. Een ruime studio van maar liefst 125 m2 met toiletgroep, keuken, zithoek met banken en stoelen, plein met bier-tafels. Genoeg plek voor vertier tijdens een vrijgezellenfeest Zwolle.

Onze professionele geluidsstudio werd en wordt regelmatig gebruikt door amateur en professionele artiesten. Miss Montreal is bij ons begonnen met repetities en Bertolf heeft zijn eerste liedjes hier opgenomen met ’the Junes’ zijn voormalige conservatoriumband. Bands als the Veldmanbrothers, The Blizzards (van Cuby) met Hans La Faille, Flavium met Bert Vrielink komen hier regelmatig over de vloer voor repetities dan wel opnames.  Een locatie waar muziek uit straalt. Wat wil je nog meer!?

DJ workshop Zwolle

Volgend Blog