CD workshop

CD workshop

Deze groepsactiviteit doet het altijd goed tijdens een vrijgezellenfeest. In dit geval ging Ina trouwen en hadden de meiden zin in een gezellig zangfestijn. In een ongedwongen sfeer worden de leukste zanglijnen gezongen tijdens de zangworkshop Zwolle. Lekker van je afzingen met een eigen geschreven tekst of een bestaande tekst is iets wat heel leuk is om te doen. Foto’s en video’s kunnen altijd gemaakt worden tijdens de workshop. Maar centraal staat natuurlijk de opname op cd.: lekker ongedwongen zingen zorgt voor de beste performance die een zanger of zangeres zich kan wensen. De CD workshop is echt een activiteit voor de hele groep.

Bij de warming-up heb ik eerst gezocht naar de toonhoogte die het lekkerst te zingen was voor de dames. Het in te zingen lied heb ik dan ook aangepast qua toonhoogte. Toonladders werden meegezongen, ‘deze vuist op deze vuist’ van Ome willem  tot aan stukken van ’the Sound of Music’. Deze liedjes zijn absoluut niet moeilijk te zingen en zin erg leuk om te doen voor jong en oud. De Liedjes zijn dan ook bij velen bekend en makkelijk in te studeren. Tijdens de workshop gebruiker dan ook graag materiaal van deze musical een film. De Do Re, Mi, wordt dan op verschillende toonhoogtes geoefend zodat je daarna lekker en trefzeker gaat zingen. Zingen wordt dan erg makkelijk en voor iedereen goed te doen. We gebruiken meestal de vleugel om toonladders te ondersteunen en voor te spelen. Tevens gaan we in de introductie Akkoorden zingen met elke sub groep een toonhoogte. Zo kan de naam van de vrijgezel als een akkoord worden gezongen.

Tijdens deze workshop hebben we Ina een stukje solo laten zingen. Ze was daardoor dan ook ‘in de picture’ zoals het hoort bij een bruid in wording.

Tijdens een sfeervolle activiteit worden er versnaperingen en drankjes aangeboden. Koffie, thee en iets lekkers vooraf….

 

Kortom een toffe activiteit was het weer. Dames bedankt voor de ‘inzet’

CD workshop Zwolle

 

CD workshop 24 Cd workshop zwolle 26 CD workshop zwolle 27